📅 25-31 Mayıs Haftanın Özeti
📍 Antalya Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı boyunca vatandaşların kurban ibadetlerini sağlıklı, güvenli ve hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi için çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Antalya merkezde oluşturulan üç farklı kurban kesim noktasında, veteriner hekimlerin gözetiminde görev yapan uzman kasaplar binlerce vatandaşa ücretsiz destek sağladı.
📍 Güvenlik, altyapı ve sosyal donatılarıyla dikkat çeken 70 araç kapasiteli Karavan Park, Kurban Bayramı tatili boyunca yerli ve yabancı karavan tutkunlarını ağırladı. Tesis, ziyaretçilere konforlu ve güvenli bir konaklama imkânı sundu.
📍 Antalya’nın çevre altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlarını sürdüren ASAT Genel Müdürlüğü, Lara Atık Su Arıtma Tesisi’nin kapasitesini iki katına çıkaracak dev projeyi hayata geçiriyor. Yaklaşık 1,5 milyar liralık yatırımla tesisin günlük arıtma kapasitesi 75 bin metreküpten 150 bin metreküpe yükseltilecek.
📍 Antalya Büyükşehir Belediyesi, küresel iklim değişikliği ve su kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmalar kapsamında kurakçıl peyzaj uygulamalarını yaygınlaştırmaya devam ediyor. Bu projelerle hem su tasarrufu sağlanıyor hem de sürdürülebilir kent yaşamına katkı sunuluyor.
📍 İpekböcekçiliği kültürünü gelecek nesillere aktarmak amacıyla Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri okullarda eğitim faaliyetleri yürütüyor. Öğrencilere ipekböceğinin yaşam döngüsü anlatılırken, uygulamalı eğitim için sınıflara besleme kitleri dağıtılıyor.
📍 Korkuteli’nde Antalya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Antalya Spor ve Fitness Merkezi (ASFİM), vatandaşları sporla buluşturmaya devam ediyor. Pilates, jimnastik ve çeşitli spor branşlarında verilen eğitimlerle 16-70 yaş arasındaki katılımcıların sağlıklı ve aktif yaşam sürmeleri destekleniyor.
#BüyükşehirÇalışıyorAntalyaKazanıyor #AntalyaBBTV





